Μητσοτάκης σε Δικαστικούς: «Μην υποκύψετε σε κανενός είδους πολιτική πίεση» (Video)

14
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Δικαστικούς

Με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συναντήθηκε στις 5 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε αυστηρά μηνύματα  προς το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας.

Με φόντο τα όσα έχει ήδη καταγγείλει περί κυβερνητικής επιχείρησης χειραγώγησης της δικαιοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος.

Η συνάντηση κανονίστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας για σκευωρία της κυβέρνησης όσον αφορά στην υπόθεση Novartis και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για θεσμική εκτροπή.

Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι ίδιοι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να υπερασπιστούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία τους χωρίς να υποκύπτουν σε κανενός είδους πολιτική πίεση είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά το τέλος της συνάντησης.

Σημείωσε ακόμα ότι καλούμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του που στοχοποιούν ευθέως δικαστικούς λειτουργούς και δημιουργούν ένα πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας μας.

«Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, η δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου.

Η εντύπωση που δημιουργείται ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποιείται, χρησιμοποιείται από κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς σκοπούς. Υπονομεύει ευθέως την ποιότητα δημοκρατίας. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όλους τους λειτουργούς της  δικαιοσύνης και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ίδιοι οι λειτουργοί δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δικιά τους κατοχυρωμένη συνταγματικά ανεξαρτησία και να μην υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Καλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του, που δεν καταδικάζει, που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά τους λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε σε ένα ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Θα πρέπει να συζητήσουμε και συνταγματικές παρεμβάσεις για συνταγματικές αλλαγές στη λειτουργία της δικαιοσύνης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας το μείζον, την υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και  τη διάκριση των εξουσιών. Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα που δεν ακούγονται σε μια ευνομούμενη χώρα του δημοκρατικού κόσμου», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.