Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ρίχνετε λάσπη, κανένα μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη»

124
«Η λάσπη κρύβει τους ενόχους και γεννά ψεύτικους διχασμούς», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το ελληνικό #metoo, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Ρίχνετε λάσπη, κανένα ένοχο -δήθεν- μυστικό δεν με συνδέει με την κυρία Μενδώνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους βουλευτές Παύλο Πολάκη και Σουλτάνα Ελευθεριάδου για υποκίνηση χυδαίων υπονοούμενων τα οποία στη συνέχεια αναπαράγονταν από ανώνυμα τρολς του διαδικτύου. Θέλοντας να καταδείξει την σχέση των ανώνυμων συκοφαντιών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «Μήπως άραγε τα αίσχη γράφονταν στο διαδίκτυο από... μη επανδρωμένα πληκτρολόγια;».

Ο Κυριάκους Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαφοροποιηθεί από τα χυδαία υπονοούμενα και επισήμανε: «Έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές; Επενδύετε στη λασπολογία».

«Θα επαναφέρω την συζήτηση και θα επαναλάβω το ερώτημα: γιατί το metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα σήμερα και όχι πριν κάποια χρόνια; Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε η κυβέρνηση, που την οργάνωσε ακριβώς για την στήριξη των ανθρώπων που σπάνε την σιωπή τους.

Αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν σήμερα το κάνουν γιατί νιώθουν άνετα σήμερα. Εγώ δεν θα αποδώσω κομματική ταυτότητα στο γεγονός ότι μιλούν σήμερα και όχι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλούν και λένε την ιστορία τους και δεν το έκαναν στο παρελθόν είναι ότι δεν θα μπορούσαν να ακουστούν όπως λένε οι ίδιοι. Αυτό αλλάζει και αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και γι΄ αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Όλοι σε αυτή την αίθουσα στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι μπορούν να μιλήσουν για ασφάλεια. Κατανοούμε πόσο δύσκολο είναι για κάθε συμπολίτη μας να μιλήσει γι΄ αυτά τα τραύματα μετά από τόσα χρόνια και να σπάσει το πλαίσιο συγκάλυψης. Αυτές είναι οι συνθήκες που θέλουμε να διαμορφώσουμε και καταθέσαμε σειρά προτάσεων για τις οποίες δεν είπατε τίποτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων. Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο. Περιμένουμε την δική σας συνεισφορά. Όσο και αν προσπαθείτε να μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης σας λέω ότι υπάρχει το ανάποδο. Αποκάλυψη υπάρχει και όχι συγκάλυψη.

Όταν μιλάτε εσείς και τα διάφορα κομματικά σας φερέφωνα ότι δήθεν υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και την κυρία Μενδώνη που δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω. Για πείτε μου ποιο είναι αυτό; Αυτό που κάνετε είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της λάσπης. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και την κυρία Μενδώνη και δεν την αποτρέπω; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Καταδικάστε τη χυδαιότητα Πολάκη»

«Λέτε ότι ήταν φίλος μου αλλά δεν ήταν. Ρίχνετε όμως λάσπη και κάτι θα μείνει. Αυτή τη θεωρία ακολουθήσατε και σήμερα. Είχατε την ευκαιρία να πάρετε διακριτές αποστάσεις από την χυδαιότητα που εκπορεύτηκε από ένα κομμάτι του δημόσιου διαλόγου και ενθαρρύνθηκε από δικό σας κομματικό μηχανισμό. Μίλησα με όνόματα δικών σας στελεχών.

Για Πολάκη και Ελευθεριάδου και τις χυδαίες τους αναρτήσεις. Ανέχεστε τον Πολάκη να μιλά για το ανίκανο τρολάκι Αγαπηδάκη; Βγείτε και καταδικάστε το επιτέλους» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Με την τακτική σας να μην παίρνετε αποστάσεις οδηγείτε ορισμένα στελέχη της Αριστεράς στον τοίχο. Εχετε την δυνατότητα επιτέλους να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. Μπορείτε να το κάνετε; Ή είστε δέσμιος μιας πολιτικής που δεν μπορείτε να ξεφύγετε;».

«Μιλήσατε για τα πληκτρολόγια. Κάνατε μια νέα ανακάλυψη: τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Λες και γράφουν μόνα τους. Όμως είναι επώνυμα κάποιοι γράφουν κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι ζήτησε από τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας να ανακαλέσει για την χρήση της φράσης «κίναιδος» στο twitter.

«Αναφερθήκατε σε ένα στέλεχος συνάδελφο της Νέας Δημοκρατίας τον Μακάριο Λαζαρίδη που χρησιμοποίησε την λέξη κίναιδος που θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους συμπολίτες μας. Προσωπικά του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε. Η Κυβέρνηση αυτή τιμά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η Κυβέρνηση αυτή κ. Βελόπουλε δεν επέλεξε υπουργούς επειδή ανήκουν στην κοινότητα αλλά δεν πρέπει να μας απασχολήσει ότι κανείς έως τώρα δεν το είχες τολμήσει;» ανάφερε ο πρωθυπουργός.

«Σπάμε εμπράκτως τα ταμπού. Ζήτησα προσωπικά κ. Τσίπρα από τον κ. Λαζαρίδη να ανακαλέσει και το έκανε. Εσείς κ. Τσίπρα θα το κάνετε προς τον κ. Πολάκη; Θα το αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας-Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ότι Τσίπρας-Πολάκης-Βαξεβάνης δεν ενώνονται στο ίδιο και το αυτό. Εδώ είμαστε. Κάντε το», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.