Μητσοτάκης: «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα Χανιά» (εικόνα)

254
Εθνικές Εκλογές στις 26 Μαΐου μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές βλέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη συνεδρίαση του διευρυμένου διαγραμματειακού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ένα διαφορετικό κόμμα και επέμεινε στη λογική της θετικής ψήφου, αφήνοντας στην άκρη την τακτική της στείρας αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. «Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ένα κόμμα και έναν πολιτικό αντίπαλο που δεν υπάρχει. Μιλάει για μία άλλη Νέα Δημοκρατία. Μιλάει για έναν άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τόσο ο κ.Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν. Και όσο εμείς θα σκύβουμε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τόσο ο ίδιος θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση. Δε θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, δε θα πέφτει τίποτα κάτω αλλά ταυτόχρονα θα μιλάμε θετικά και προγραμματικά», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες, λέγοντας ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε Εκλογές. «Δεν ξέρω τί θα κάνει ο κ. Τσίπρας και αν θα επιλέξει να κάνει μαζί τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, οι ευρωεκλογές αποκτούν διαφορετική σημασία. Εμείς θα κάνουμε ακριβώς τα ίδια. Κάθε μέρα μετράει, δε θα πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα. Δε θέλουμε απλώς να γίνουμε κυβέρνηση, θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η κατάκτηση της πρωτιάς σε όλες τις περιφέρειες και όρισε ως προτεραιότητα κάθε πολίτης να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από την μείωση φόρων και εισφορών αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθιά κοινωνικό και λαϊκό κόμμα. Είμαστε κοντά σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Είμαστε σήμερα μία διαφορετική ΝΔ καθώς πηγαίνουμε προς τις πολλαπλές εκλογές. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι μία λογική ικανοποίηση για το γεγονός όταν πριν από τρία χρόνια παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο είχε υποστεί απανωτές εκλογικές ήττες. Πολλοί προεξοφολούσαν ότι βρισκόταν σε μία διαρκή πτωτική πορεία. Καταφέραμε όλοι μαζί αυτή την πτωτική πορεία να την αντιστρέψουμε, να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ενώπιον των 144 καινούργιων επικεφαλής γραμματειών του κόμματος, εκ των οποίων οι 100 δεν έχουν αναλάβει ξανά στο παρελθόν κομματική θέση.

Τη δέσμευσή του πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν το συντομότερο οι εκτεταμένες καταστροφές που προξένησε η κακοκαιρία στα Χανιά στην Κρήτη, έκανε γνωστή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Η Κρήτη και η ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Χανιά δοκιμάζονται πρωτόγνωρα από την ισχυρή κακοκαιρία. Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη για τις εκτεταμένες καταστροφές. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπιστούν το συντομότερο».