Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα γίνει κυψέλη Ανάπτυξης (Video&Photos)

143
Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα γίνει κυψέλη Ανάπτυξης με πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών στη μεγάλη επένδυση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Ελληνικό «θα γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο. Ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης», ενώ πρόσθεσε ότι «θα είναι ένα έργο σύγχρονο οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον και θα συμβολίζει την νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis-ellniko-6

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συγκρούστηκε μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από την όσμωση του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο και εξασφαλίζει ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους».

katedafisis-elliniko1

«Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis-ellniko-4

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκινούν από πέντε κτίρια τα οποία έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται κατ΄ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεόμενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ τις εγκαταστάσεις του πρώην Δυτικού Αερολιμένα όπως φαίνεται από τα επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα.

mitsotakis-ellniko-7

Η κατεδάφιση, όπως ορίζει η απόφαση μπορεί να γίνει ως τις 31 Οκτωβρίου με επιβάρυνση οικονομική του αγοραστή.

katedafisis-elliniko2

Αυτό εξάλλου είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, υπουργικές αποφάσεις θα επιτρέπουν κατεδαφίσεις συγκεκριμένων δημόσιων κτιρίων από την ανάδοχο εταιρεία.

mitsotakis-ellniko-2

Η πρώτη φάση της επένδυσης αναμένεται να έχει διάρκεια 3,5 με 5 έτη. Σε αυτό το διάστημα θα καθαριστεί ο χώρος και θα γίνουν οι κατεδαφίσεις των εκατοντάδων κτιρίων που βρίσκονται στο χώρο. Συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια.

mitsotakis-ellniko-1

Ακόμα, θα ανεγερθούν ξενοδοχείο, καζίνο και το Mall. Στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες που θα αφορούν την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία δύο μαρινών, την κατασκευή κατοικιών και του 30% του μητροπολιτικού πάρκου.

mitsotakis-ellniko-5

Συνολικά η επένδυση στο Ελληνικό αναμένεται να φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.