Μητσοτάκης: Το περιστατικό με τον «Joker» εξελίχθηκε σε παρωδία

109
Μητσοτάκης: Το περιστατικό με τον «Joker» εξελίχθηκε σε παρωδία

Ως μια «ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων που ζήσαμε» χαρακτήρισε το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία «Joker» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός επισήμανε πως εξελίχθηκε σε μια παρωδία που «εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος».

Κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως «πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα».

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι οι ανήλικοι που έχουν δεδομένα στο κινητό τους μπορούν να βλέπουν διάφορα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.

«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.