Μητσοτάκης:«Χοντροκομμένη προσπάθεια εξαπάτησης από τον Τσίπρα»

22
Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για «χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» του ελληνικού λαού, καθώς και για «πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας» με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή και την προσπάθεια να εμφανισθεί ως τιμητής των λαϊκών στρωμάτων.

Μάλιστα, μιλώντας στην απονομή των Βραβείων βιώσιμης, καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επιμελητήριου Αθηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό» που δέσμευση τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα και υποθήκευσε μέχρι και τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά τον χρόνο στην εξουσία από την 21η Αυγούστου και μετά τόνισε με έμφαση ότι «για αυτόν ο χρόνος της διακυβέρνησης μετρά από τότε που δήθεν έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή από την 21η Αυγούστου του 2018! Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης»

«Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σημειώνοντας πως πλέον «φαίνεται ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να  θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς» για να προσθέσει ότι «πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «συνεπή μνημονιακό πρωθυπουργό» και  χρησιμοποίησε ένα στίχο από λαϊκό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου για να περιγράψει τα όσα καταστροφικά έκανε η κυβέρνηση του τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός.  Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση.  Όχι 100 μέρες.  Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν και «το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε  capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία.  Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, επέβαλε 10 δις. πρόσθετα μέτρα και  δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια».

Χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η χώρα παρά τους πανηγυρισμούς του Πρωθυπουργού περί εξόδου από τα μνημόνια, παραμένει εκτός αγορών, οι οποίες αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με καχυποψία.

«Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη που συνεχίζει να επιβαρύνεται εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται και εξαγγέλλονται τόνισε ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας και επισήμανε πως συνεχίζει την ίδια πολιτική ενώ  γνωρίζει ότι:

- η οικονομία παραμένει καθηλωμένη.

- οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο

- οι μισθοί μειώνονται.