Μητσοτάκης: Υπέρ της παραπομπής της Ουγγαρίας η Ν.Δ. (εικόνα)

14
Υπέρ της παραπομπής της Ουγγαρίας η Ν.Δ.

Λίγο πριν από τη ψηφοφορία για την παραπομπή της Ουγγαρίας, μέσω της κυβέρνησης Όρμπαν, προκειμένου να της αφαιρεθεί η δυνατότητα ψήφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τη στάση που θα τηρήσουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. δηλώνοντας μέσω twitter στα αγγλικά, την απόφαση να υπερψηφιστεί το Άρθρο 7, που κινεί τις διαδικασίες για την παραπομπή της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της έκθεσης Σαργκεντίνι, καλώντας το Συμβούλιο να προχωρήσει σύμφωνα με το άρθρο 7 κατά της Ουγγαρίας» προσθέτοντας με έμφαση ότι «δεν μπορούμε και δεν θα συμβιβαστούμε σε θέματα που σχετίζονται με τις βασικές μας δημοκρατικές αξίες και αρχές».

 

Με τον τρόπο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει απάντηση εμμέσως πλην σαφώς και όσους «καλοθελητές» επιχείρησαν να ταυτίσουν τη Νέα Δημοκρατία με τις ακραίες μεθόδους που υιοθετεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε τους τελευταίους μήνες που στις συνόδους τους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Όρμπαν και Μητσοτάκης έχουν έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό.