Μητσοτάκης: «Eίναι ώρα να κάνουμε και εμείς τη δική μας επανάσταση» (Video)

177
Μητσοτάκης: «Eίναι ώρα να κάνουμε και εμείς την δική μας επανάσταση»

Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στη Βουλή», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της, αλλά παράλληλα και τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία, επισημαίνοντας: «Ως Kυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων».

Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και σε όσους βλέπουν τη νέα Κυβέρνηση με επιφύλαξη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος του είναι, με το έργο που θα γίνει, να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας.

Για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο Έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ώρα να κάνουμε και εμείς την δική μας επανάσταση στον 21ο αιώνα», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή στα στελέχη του, λέγοντας πως παρότι οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα.

«Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι΄ αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπλα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Οι οργανωμένες δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν. Oφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατιας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα.