Μιχαλολιάκος: «Η παραχώρηση σύνθετης ονομασίας συνιστά προδοσία»

16
Μιχαλολιάκος: «Η παραχώρηση σύνθετης ονομασίας συνιστά προδοσία»

«Ο αγώνας της Χρυσής Αυγής για τη Μακεδονία δεν είναι όψιμος και αποδεικνύεται από το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας στις 10 Ιανουαρίου 1993: Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής προειδοποίησε για όλες τις εθνικά επιζήμιες αλλαγές που θα επιφέρει η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Παραιτηθείτε για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή σχολίασε αρχικά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποδεχτεί την πρόταση αντισυνταγματικότητας της Χ.Α. για το σύμφωνο των Πρεσπών.

Παράλληλα, επανέλαβε πως ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι ευπρόσδεκτη και η Χρυσή Αυγή θα την υπερψηφίσει.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πρότεινε σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οπότε θα ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή και έτσι θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές για να μην περάσει η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημείωσε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 είχε δηλώσει: «Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη ''Μακεδονία'' για κάθε χρήση, erga omnes».

Στη συνέχεια, τόνισε για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, πως αποκαλύφθηκε από την άρνηση να αποδεχτεί την τεκμηριωμένη ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, αλλά και την μη κατάθεση πρότασης μομφής.

«Η παραχώρηση σύνθετης ονομασίας συνιστά προδοσία», είπε Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Η Μακεδονία είναι μία και μόνο Ελληνική!», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.