Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών με διάγνωση στα αγγλικά θα περνούν οι τουρίστες τον Προμαχώνα

161
Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών με διάγνωση στα αγγλικά θα περνούν οι τουρίστες τον Προμαχώνα

Αυστηροποιούνται τα μέτρα στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας μετά τα πολλά εισαγόμενα κρούσματα.

Από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης έως τις 29 Ιουλίου και ώρα 00:01 οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να περνούν τον Προμαχώνα Σερρών μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, που να έχει γίνει τις τελευταίες 72 ώρες, ενώ η διάγνωση θα πρέπει να είναι γραμμένη στα αγγλικά.

Η απόφαση είχε παρθεί την Παρασκευή και σήμερα δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με τους περιορισμούς.

Οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα Σερρών, υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

Έχουν διαγνωστεί αρνητικά σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR (μοριακός έλεγχος) που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης, ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική Αρχή Πιστοποίησης της χώρας.

Φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.