Μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών τη νύχτα

431
Βρέθηκε πτώμα στο Νέο Κόσμο

Μπαράζ βανδαλισμών και επιθέσεων σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και δημόσια κτίρια στην Αττική καταγράφηκαν τη νύχτα.

Στο διάστημα από τις 2:30 μέχρις τις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε 13 εμπορικά καταστήματα και 5 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Ακόμα, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε τρεις δημόσιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα την Πολεοδομία Αιγάλεω, τη ΔΟΥ Ηλιούπολης και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα στον Βοτανικό

Επίσης, τη νύχτα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 3, άγνωστοι πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στη διασταύρωση της Αγίας Αννης με την Ιερά Οδό.

Τα οχήματα ήταν σταθμευμένα έξω από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν ανήκαν στην επιχείρηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Από την εμπρηστική επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στα αυτοκίνητα.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων. 

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί δέκα, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο.