Μπαράζ σημαντικών συναντήσεων για τον Μητσοτάκη σε Παρίσι και Βρυξέλλες - Τι θα συζητήσει με Μακρόν και Μισέλ

388
Μπαράζ σημαντικών συναντήσεων για τον Μητσοτάκη σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές θα έχει τις επόμενες ημέρες σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, Σαρλ Μισέλ.

Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, ενώ οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις ελληνογαλλικές σχέσεις αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν την οικονομία, την Ευρώπη, καθώς και για τη Λιβύη.

Αν και η ελληνική πλευρά κρατά χαμηλούς τόνους για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, εντούτοις οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού συνιστούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υπηρετήσουν την εθνική αυτή στρατηγική.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα προσδοκά στο επενδυτικό ενδιαφέρον του Παρισιού για τη χώρα μας, ενώ τα θέματα των εξοπλιστικών και της περαιτέρω αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών αναμένεται να συζητηθούν.

Μετά τη συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν και τις υπόλοιπες επαφές που θα έχει στο Παρίσι στη Γαλλία την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο στις 8:30 το βράδυ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση αυτής της Τετάρτης το "κυρίως πιάτο" θα είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2021-2027).

Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 20 Φεβρουαρίου για να αντιμετωπιστούν τα "αγκάθια" που εμποδίζουν τη συμφωνία στο νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον οποίο συναντά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την ανακοίνωση αυτή.