Μπαρουφολογίας συνέχεια από τον Τόσκα: Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο!

10
Νίκος Τόσκας εγκληματικότητα Αστυνομία

Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας.

Ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος την Παρασκευή είχε στηλιτεύσει την πράξη του 88χρονου συνταξιούχου να πυροβολήσει εναντίον δύο κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του λέγοντας ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν λογικές... φαρ ουέστ, ερωτηθείς για την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση δύο ληστών που δέχθηκε ο 52χρονος επιχειρηματίας μέσα στο σπίτι του έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος και κόσμος χωρίς προβλήματα!

Κι αυτό την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία δέχεται επικρίσεις για ελλιπή αστυνόμευση, ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει και οι ληστές -σχεδόν ανενόχλητοι- πυροβολούν πολίτες μέσα στα σπίτια τους.

Αντί εξηγήσεων, συγγνώμης ή απολογίας, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας υιοθέτησε την πρωτοφανή γραμμή άμυνας ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος, σαν να ζητά από τους πολίτες να σιωπήσουν και να υπομείνουν την επέλαση των ληστών κι όλο αυτό την ώρα που ένας άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από κακοποιούς μέσα στο σπίτι του. 

Στη σημερινή επίθεση και τον βαρύ τραυματισμό επιχειρηματία από ληστές που μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την ευχή ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της άμυνας κατά τη διάρκεια ληστειών που ανακινήθηκε τον τελευταίο καιρό μετά την υπόθεση του 88χρονου στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας λόγο για διεθνείς πρακτικές που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών.

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας και συνέχισε: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σχετικά μετην εγκληματικότητα, ο Νίκος Τόσκας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ