Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια κόντρα Μεγαλοοικονόμου-Καββαδία στην Κ.Ο.

148
Άγρια κόντρα Μεγαλοοικονόμου-Καββαδία

Το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Τα αίματα «άναψαν» όταν ασκήθηκε κριτική από την Αννέτα Καββαδία ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle», με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να το... παίρνει προσωπικά, καθώς αισθάνθηκε την «φωτογραφίζει» και υπενθύμισε ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες.

«Γιατί με φωτογραφίζεις;» φέρεται να είπε η Μεγαλοοικονόμου στη Καββαδία. συμπληρώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει και αύριο αν είναι (σ.σ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση) και λέγοντας: «Με αναγκάζετε να πάω σπίτι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος».

Στην... παρεξήγηση παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, για την οποία είπε πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο».

Η Αννέτα Καββαδία φέρεται να είπε: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;».

Η ταραχή της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου έπειτα απ' όλα αυτά ήταν μεγάλη, με πολλούς να προσπαθούν να την «ηρεμήσουν», στο... πηγαδάκι που στήθηκε μετά την συνεδρίαση.

Σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Αντιπαράθεση Καλογήρου - Κοντονή

Στο ζήτημα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι είχε επιχειρήσει και εκείνος να κάνει αλλαγές, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με τον διάδοχό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντά ότι θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων.

«Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Χαμός» και για την πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με την Νίνα Κασιμάτη να παρεμβαίνει θιγόμενη, καθώς συγκρούστηκε με τον Νίκο Βούτση για το άρθρο 3 και τη διαρροή ψηφοδελτίου από την Εφορευτική και ζήτησε να εξαιρεθούν Καραγιαννίδη και Βαξεβανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Βούτσης, απάντησε πώς δόθηκε από την αντιπολίτευση.