Μπόρις Τζόνσον: «Προκαλώ την αντιπολίτευση σε Εκλογές»

191
Βρετανία: Ο Τζόνσον έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Βρετανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων και μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα τόνισε ότι μερίδα των βουλευτών δεν θέλει συμφωνία με τις Βρυξέλλες, προκαλώντας την αντιπολίτευση να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε ότι «η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ήταν λάθος καθώς αφορούσε ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα σε μια περίοδο εθνικής διχογνωμίας», ενώ αναφερόμενος στη βουλή είπε  «είναι παράλυτη και ξεκάθαρα απέναντι στον λαό και το θέλημα του, το οποίο εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2016 με το ΝΑΙ στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι «οι πολίτες δεν επιθυμούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα παρά το γεγονός ότι μερίδα των βουλευτών θέλει να σπρώξει τη χώρα προς αυτή τη κατεύθυνση και να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απαντώντας στη πρόκληση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες Εκλογές είπε «δεν θα γίνουν Εκλογές πριν ζητήσετε παράταση από τις Βρυξέλλες» και τον κατηγόρησε παράλληλα «ότι παραβίασε τον νόμο σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της χώρας».