Μπουτσικάκης: Ερώτηση για την ανάγκη πλήρωσης κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων

129
Βουλή: Ερώτηση Μπουτσικάκη για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόθεση διορισμού εκκλησιαστικών υπαλλήλων από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε πέντε Μητροπόλεις, μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, παρατηρεί ότι, μεταξύ των Μητροπόλεων αυτών, δεν περιλαμβάνεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία, έχει δύο νομοθετημένες θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, μολονότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στερείται περιουσιακών στοιχείων, δραστηριοποιείται με κάθε δυνατό τρόπο σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, αναπτύσσοντας πολυσχιδές και πολύπλευρο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και προσφέροντας καθημερινή σίτιση σε 7.000 συμπολίτες μας.

Για τους λόγους αυτούς, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ζητεί, ήδη από το 2011, την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας της, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι σήμερα σχετική ανταπόκριση.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης ρωτά γιατί, και με ποια κριτήρια, αποκλείεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων και ζητεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρωση των κενών θέσεων και, εν γένει, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας και την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ολόκληρη η ερώτηση με θέμα: "Ανάγκη πλήρωσης κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς":

“Πληροφορούμαι από δημοσιεύματα την πρόθεση διορισμού εκκλησιαστικών υπαλλήλων από το Υπουργείο Παιδείας, σε πέντε Μητροπόλεις, μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο. Μεταξύ των Μητροπόλεων αυτών δεν περιλαμβάνεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 3577/2007 (Α΄ 130), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 42 παρ. 6 του Ν. 3848/2010 (Α΄ 71), έχει δύο νομοθετημένες θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, μολονότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στερείται περιουσιακών στοιχείων, δραστηριοποιείται με κάθε δυνατό τρόπο σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, αναπτύσσοντας πολυσχιδές και πολύπλευρο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και προσφέροντας καθημερινή σίτιση σε 7.000 συμπολίτες μας. Για τους λόγους αυτούς, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ζητεί, ήδη από το 2011, την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας της, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι σήμερα σχετική ανταπόκριση.

2 Η κυρία Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Γιατί, και με ποια κριτήρια, αποκλείεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων για τους διορισμούς εκκλησιαστικών υπαλλήλων σε ήδη νομοθετημένες θέσεις;

2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων και, εν γένει, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας και την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς;”.