Μποζντάγ: Η Τουρκία δεν θα κάνει ανταλλαγή με τους Ελληνες στρατιωτικούς

163

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει ανταλλαγή με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου. Στη δήλωσή του, ο Μποζντάγ τόνισε ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί δεν υπόκεινται σε κάποιου είδους ανταλλαγή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είχε αναφερθεί στη χώρα μας και μια μέρα νωρίτερα, κάνοντας όμως επίθεση σε Ελληνες πολιτικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις της Αγκυρας με την Αθήνα.

Μέσω Twitter, ο Μποζντάγ το Μ. Σάββατο υποστήριξε ότι είναι είναι υπέρμαχος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, για την ενίσχυση των οποίων έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα, «παρ' όλα αυτά όμως, δυστυχώς, κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας».

Ακόμη, μεταξύ άλλων, στις χθεσινές του αναρτήσεις, είχε κάνει λόγο για ορισμένες «άδικες και προκλητικές δηλώσεις» Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία, οι οποίες δεν είναι «προς όφελος της Ελλάδας».