Μύκονος: Συνελήφθη 17χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Εκβίαζε 12χρονη

122

Μία νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, αποκαλύφθηκε βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου.

Ο μαθητής φέρεται να έπεισε 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο και στη συνέχεια έστειλε το συγκεκριμένο υλικό στον πατέρα του κοριτσιού, απαιτώντας να του δώσει χρήματα.

Η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία και έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ο μαθητής, ο οποίος και συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο φερόμενος ως δράστης επικοινωνούσε διαδικτυακά με την 12χρονη και την έπεισε να του στείλει το ευαίσθητο αυτό υλικό, το οποίο στη συνέχεια απέστειλε στον πατέρα της, ζητώντας χρηματικό ποσό, προκειμένου, όπως τον απειλούσε, να μην το διαμοιράσει στο διαδίκτυο αλλά και σε κοινούς φίλους των παιδιών.

Η μητέρα της 12χρονης κατήγγειλε τον εκβιασμό στην ΕΛ.ΑΣ. Η εισαγγελική αρχή εξέδωσε σχετική παραγγελία, ενώ έπειτα από αλληλογραφία με τους εμπλεκομένους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 17χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων, βίντεο και φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονταν και η 12χρονη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.