Μύκονος: «Τύπος και υπογραμμός» μετά το σαφάρι των ελέγχων (βίντεο)

200

Μετά το πολυήμερο κρυφτό με την αστυνομία και την αψήφιση κάθε μέτρου προστασίας από τον κορωνοϊό οι σαρωτικοί έλεγχοι και ο φόβος της επιβολής αυστηρών προστίμων λειτούργησαν στη Μύκονο:

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα στο νησί να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, ακόμη και στα μαγαζιά που ο συνωστισμός και η ξέφρενη διασκέδαση είναι «σήμα κατατεθέν» τους.

Οι αποστάσεις τηρούνται σχεδόν ευλαβικά, τα μπαρ είναι άδεια από ορθίους και οι ξαπλώστρες είναι τοποθετημένες στις παραλίες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Είχε χρειαστεί ωστόσο να μεταβεί στο νησί ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο για την αστυνόμευση και στα ιδιωτικά πάρτι σε βίλες.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν στο νησί ενισχύθηκαν και από ένα κλιμάκιο αστυνομικών που αφίχθη στην Μύκονο αθόρυβα, με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο έπιασε αμέσως δουλειά, ελέγχοντας πολύ γνωστά μαγαζιά.

Έτσι, στη Μύκονο, σε ελέγχους σε 6 beach bar και 13 καταστήματα στο κέντρο, διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις για ήχο, ωράριο και άδεια μουσικής.

Οι έλεγχοι δεν περιορίζονται όμως στη Μύκονο. Στη Νάουσα της Πάρου κλιμάκια έλεγξαν 7 bar και διαπίστωσαν 1 παράβαση σε εργαζόμενο για μη χρήση μάσκας. Στα Φηρά της Σαντορίνης, κατά τους ελέγχους σε 15 bar δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.