Μυτιληναίος: Το new deal κοινωνίας - επιχειρηματικότητας

402
Μυτιληναίος: Το new deal κοινωνίας - επιχειρηματικότητας

Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναγορεύτηκε ο Ευαγγελος Μυτιληναίος και μίλησε για τη νέα σχέση που διαμορφώνεται στον απόηχο της κρίσης μεταξύ της κοινωνίας και του επιχειρείν.

Ο CEO της Μυτιληναίος αφού ευχαρίστησε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Άγγελο Κότιο για την ξεχωριστή τιμή, χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο «πυρήνα επιχειρηματικού πολιτισμού».

Σε μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για την Ελλάδα που αναμορφώνεται μετά τη σκληρή δεκαετία που προηγήθηκε, σημείωσε ότι η κρίση μας έχει κάνει «σοφότερους», προσθέτοντας: «ελπίζω το υψηλό κόστος που καταβάλλαμε να άξιζε.

Για δέκα χρόνια παλέψαμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι και η κρίση δυνάμωσε το «εμείς». Μας ώθησε να πάρουμε αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, πρώτα όμως μεταρρυθμίσαμε τον εαυτό μας. Αφήσαμε πίσω την Ελλάδα της μικρότερης προσπάθειας».

Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές τους χαρακτήρισε εκπροσώπους της Ελλάδας που δίνει ελπίδα και σημείωσε ότι η επιτυχία τους αποτελεί πρόσκληση - πρόκληση για ένα νέο brain gain.

Μυτιληναίος: Το new deal κοινωνίας - επιχειρηματικότητας