Ν.Δ.: «Ευτυχώς η ώρα της ανάπτυξης φτάνει»

104
Ν.Δ.: «Ευτυχώς η ώρα της ανάπτυξης φτάνει»

«Επιβεβαιώνεται ότι η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης δεν κατάφερε ποτέ να προσελκύσει επενδύσεις», σχολιάζουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την έκθεση του ΙMD World Competitivenss Center κατατάσσει την Ελλάδα στην 58η θέση ανάμεσα σε 63 χώρες.

Παράλληλα, στην κοινή τους δήλωση οι Χρήστος Σταϊκούρας και η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζουν με νόημα ότι «ευτυχώς η ώρα της ανάπτυξης, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φτάνει».

Αναλυτικά η δήλωση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας:

«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας για το 2018, σύμφωνα με το Institute for Management Development (IMD), υποχώρησε στα επίπεδα του 2011, έτος στο οποίο είχε σημειώσει την χειρότερη επίδοσή της.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης, δεν κατόρθωσε ποτέ να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργούσαν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Για να γίνει αυτό πράξη, απαιτείται μία νέα αναπτυξιακή πολιτική, με βασικούς άξονες τη μείωση φόρων και εισφορών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα ενδυναμώσουν την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και θα οδηγήσουν στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων απασχόλησης.

Αυτή την πολιτική η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει. Ευτυχώς, η ώρα της ανάπτυξης, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φτάνει».