Ν.Δ. για αεροσκάφος Βενεζουέλας: Συνειδητά ψέματα απ' το Μαξίμου

137

Ανακοίνωση με αφορμή τις σημερινές αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, όπου καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για άλλη μια φορά, αποκαλώντας «φαιδρούς» τους ισχυρισμούς της και την καλεί να απαντήσει σε τρία καίρια ερωτήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

Οι σημερινές αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» και του «Ελεύθερου Τύπου» για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου το Μαξίμου οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις:

*Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;

*Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιο λόγο;

*Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;

Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η ΝΔ δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου.