Ν.Δ.: "Η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει πότε θα καταβάλλει τα αναδρομικά των στρατιωτικών"

52
Επίθεση της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, για τα αναδρομικά των στρατιωτικών.

Οι βουλευτές και τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση, όσον αφορά το ζήτημα των οφειλόμενων αναδρομικών.

Συγκεκριμένα, οι Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την απόφασης του ΣτΕ και να χορηγήσει τα οφειλόμενα αναδρομικά στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«H επικοινωνιακή εκμετάλλευση και η πολιτική κοροϊδία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το θέμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και την χορήγηση των οφειλομένων αναδρομικών, πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Ζητάμε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, να δεσμευτεί άμεσα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και χορήγησης των αναδρομικών, που να περιλαμβάνει τον ακριβή μήνα έναρξης, τις μηνιαίες δόσεις και την πηγή χρηματοδότησης».

Ολόκληρη η ερώτηση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο:

"ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και Αναδρομική Χορήγηση του   υπολοίπου 50% των περικοπών των Μισθών και Συντάξεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κε   Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προτίθεται, ενόψει και της ΔΕΘ, να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ και να χορηγήσει τα οφειλόμενα αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Επειδή το θέμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ, με αναδρομική ισχύ, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% των περικοπών των μισθών και συντάξεων, είναι μείζονος σημασίας για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και δε μπορεί να παραμένει από την κυβέρνηση σε επίπεδο ανακοινώσεων και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του θέματος,

Επειδή η πολιτική εκμετάλλευση και κοροϊδία για το υπόψη θέμα πρέπει να σταματήσει και άμεσα η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δεσμευτούν με συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και χορήγησης των οφειλομένων αναδρομικών, όπως ο ακριβής μήνας έναρξης χορήγησης, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, η πηγή χρηματοδότησης

Ερωτάσθε Κε Υπουργέ:

Δεσμεύεστε εσείς και ο κ. Τσίπρας για τον ακριβή χρόνο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ;

Πότε θα αρχίσουν να χορηγούνται τα αναδρομικά στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ποιος θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα ολοκληρωθεί η χορήγηση;

Ποια θα είναι η πηγή χρηματοδότησης της χορήγησης των αναδρομικών;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου".