Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη

427
ο Αγγελής ξεμπρόστιασε τους σκευωρούς της Novartis

Απόπειρα αποπροσανατολισμού και παρακώλυσης του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής καταλογίζουν στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Αφορμή για τις καταγγελίες των βουλευτών των δύο κομμάτων αποτέλεσε η ενέργεια της εισαγγελέως να αποστείλει μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που αιτήθηκε η πλειοψηφία.

Η Ελένη Τουλουπάκη, λίγο πριν την κατάθεση της Ελένης Ράικου, έσπευσε να στείλει στην επιτροπή στοιχεία για τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της Ελένης Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.

Εκτός αυτού η Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να την ενημερώσουν για τραπεζικό λογαριασμό του υιού του, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Από την πλευρά της επιτροπής ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, μίλησε για προσβλητική συμπεριφορά και ανέλαβε την σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Άρειο Πάγο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Πλεύρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάππας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή

Κεγκέρογλου: Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.