Ν.Δ.: "Ο Σπίρτζης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των επιλογών του"

79

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την απόφαση του κ. Σπίρτζη με την οποία κατακυρώνεται τμήμα του οδικού άξονα Πάτρας - Πύργου στην κοινοπραξία «Τοξότης», συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης, με την απόφασή του δείχνει ότι δεν προβληματίστηκε ούτε από την πολύ μεγάλη έκπτωση (53,05%!) που προσέφερε η συγκεκριμένη κοινοπραξία, ούτε από το γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής δεν ανανέωσε την εγγυητική επιστολή της.

Στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει τα εξής:

«Η κατακύρωση του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου στην κοινοπραξία “Τοξότης”, συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, δεν ξαφνιάζει κανέναν.

Ο κ. Σπίρτζης, με την απόφασή του αυτή, δείχνει ότι δεν προβληματίστηκε ούτε από την πολύ μεγάλη έκπτωση (53,05%!) που προσέφερε η συγκεκριμένη κοινοπραξία, ούτε από το γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής δεν ανανέωσε την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης προς την εταιρεία, δεδομένου ότι εμφανίζει χρέη προς την τράπεζα ύψους 117 εκατ. ευρώ.

Ουδείς θα εκπλαγεί αν ο κ. Σπίρτζης προχωρήσει άμεσα και στην κατακύρωση των υπολοίπων τριών τμημάτων στην “Τοξότης”. Άλλωστε, χωρίς λόγο επέλεξε την κατάτμηση του έργου και χάθηκαν τόσος χρόνος και τόσοι πόροι για ένα έργο που περιμένει επί χρόνια ολόκληρη η Πελοπόννησος.

Ο κ. Σπίρτζης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των επιλογών του».