Ν.Δ.: Οι υποψηφιότητες φέρνουν «καραμπόλες»

88
Ν.Δ.: Οι υποψηφιότητες φέρνουν «καραμπόλες»

Στη Νέα Δημοκρατία η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, της Άννας Ασημακοπούλου και της Κατερίνας Μάρκου φέρνει στη Βουλή τους πρώτους επιλαχόντες.

Τις θέσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Άννας Ασημακοπούλου θα πάρουν οι δυο πρώτοι επιλαχόντες στη Β΄ Αθήνας, ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Ζωή Ράπτη.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος όμως, είναι και υποψήφιος Δήμαρχος στα Βριλήσσια, χωρίς αυτό, βέβαια, να τον εμποδίζει να πάρει την έδρα.

Βγαίνει στις όχθες του ΚΙΝΑΛ

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται περισσότερο με την Κατερίνα Μάρκου που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Μάρκου είχε προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία τον Φεβρουάριο του 2018 και με την παραίτησή της η έδρα θα περάσει στο Νίκο Νυφούδη, που ήταν δεύτερος για μόλις 33 ψήφους.

Ο Νίκος Νυφούδης όμως, μαζί με τον Σπύρο Βούγια και την στήριξη του ΚΙΝΑΛ διεκδικούν το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το σκηνικό πολλοί προεξοφλούν πως ο πρώτος επιλαχών θα επαναπατριστεί και τυπικά στο Κίνημα Αλλαγής.

Εξάλλου πριν μπει στο Ποτάμι ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Πάντως, εάν οι Εθνικές εκλογές πραγματοποιηθούν μαζί με τις Ευρωεκλογές, τότε δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού η Βουλή θα διαλυθεί.