Ν.Δ.: Πρώτη φορά η Κυβέρνηση ομολογεί ότι θα χάσει τις εκλογές

98
ΝΔ: Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ως «μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού» τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν την ίδια τους την πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αφού καταψηφίσουν θα πάνε για... γκαζόζες» αναφέρουν γαλάζιες πηγές.

«Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού», σχολίασαν πηγές της "Πειραιώς", που εκτιμούν ότι ο πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον εμφανής.

«Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την Αυτοδυναμία» αναφέρουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας ότι πλέον ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου και της ίδιας της διαδικασίας της αναθεώρησης του Συντάγματος λαμβάνει νέες διαστάσεις μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως ανέφεραν σκωπτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες…», προσθέτουν οι πηγές της «Πειραιώς».