Ν.Δ.: Υπέρ της αναγνώρισης Γκουαίδο και ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα (εικόνα)

31
Ν.Δ.: Υπέρ της αναγνώρισης Γκουαίδο στη Βενεζουέλα

Με ανάρτησή του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) να αναγνωρίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Χουάν Γκουαίδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβασή του αυτή συντάσσεται με την προσπάθεια του ΕΛΚ να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ενέργειες που θα συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης στη Βενεζούελα και στην αποφυγή ενός εμφύλιου πολέμου μέσω πιέσεων που ήδη ασκούνται στον Νικολάς Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Ντόναλντ Τράμπ έχει ήδη αναγνωρίσει τον Γκουαίδο ως μεταβατικό πρόεδρο ενώ ήδη χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ταχθεί υπέρ της θέσης αυτής.

Τον Νικολάς Μαδούρου έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής η Τουρκία, η Κύπρος, η Βολιβία και η Κούβα, ενώ το μεσημέρι παρενέβη στο θέμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που διά του γραμματέα του Κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, έκανε λόγο για προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας τασσόμενος υπέρ του σημερινού προέδρου.

Πάντως η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρη μέσω του tweet που ανάρτησε και δείχνει πως τάσσεται με σαφήνεια υπέρ της διεξαγωγής εκλογών με δημοκρατικό τρόπο στη Βενεζουέλα όπου το 2018 έγιναν με τα στελέχη της αντιπολιτευσης στη φυλακή.

«Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει και υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αναγνωρίσει το Χουάν Γκουαίδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Υποστηρίζουμε ελεύθερες και δίκαιες δημοκρατικές εκλογές», έγραψε με μήνυμά του στα αγγλικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.