Η Εισαγγελία του Βόλου προτείνει να μη δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

162
Κουφοντίνας: Το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια

Να απορριφθεί η αίτηση άδειας που έχει υποβάλει το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", Δημήτρης Κουφοντίνας εισηγείται η Εισαγγελία Βόλου.

Παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο του είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του -που τον οδήγησε σε απεργία πείνας, η εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα του αρχιτρομοκράτη για τη χορήγηση της άδειας.

Ειδικότερα, η εισαγγελία του Βόλου ξεκαθαρίζει πως δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της προβλεπόμενης άδειας διότι επικαλείται την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα για στάση σε κακουργηματικό βαθμό, μαζί και με άλλους κρατουμένους.

Συγκεκριμένα, στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.