Νάρκες στην Κυβέρνηση βάζει η νέα έξαρση της πανδημίας

279

Ισχυρές αναταράξεις στην οικονομία προκαλεί η ένα έξαρση της πανδημίας, την ώρα που η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τη χώρα ξανά στις ράγες της κανονικότητας.

Η ακύρωση της ΔΕΘ, μιας μεγάλου βεληνεκούς ετήσιας εκδήλωσης, αποτέλεσε την πρώτη παράπλευρη απώλεια της πανδημίας και ήρθε για να θυμίσει στους πάντες ότι ο αγώνας για την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι μακρύς.

Πρόκειται για μια αναγκαία απόφαση που θα πλήξει ωστόσο την τοπική οικονομία και θα έχει επιπτώσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις που ανέμεναν κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σε ένα κλίμα βαθιάς ύφεσης και αβεβαιότητας για το μέλλον, η Κυβέρνηση βάζει στη ζυγαριά τα θετικά και αρνητικά για να λάβει τις επόμενες αποφάσεις προκειμένου να βάλει ένα στοπ στην έξαρση των κρουσμάτων.

Αν και ένα γενικευμένο lockdown έχει αποκλειστεί ως καταστροφική επιλογή, εντούτοις αυτό θα γίνει σε τοπικό επίπεδο όπου κριθεί αναγκαίο.

Αυτό που τρομάζει περισσότερο τα κυβερνητικά στελέχη είναι η αύξηση της ανεργίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων που θα βαθύνουν ακόμη περισσότερο τη χώρα στην ύφεση και θα δημιουργήσουν αρνητικές συνθήκες σε κοινωνικό επίπεδο.

Η πορεία προς την κανονικότητα εξελίσσεται για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία και το επόμενο εξάμηνο αποτελεί για τη χώρα ένα κρίσιμο crash test όπου οι κυβερνώντες καλούνται να δείξουν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει το πλεονέκτημα των 72 δισ. ευρώ που έφθασαν από τις Βρυξέλλες, αρκεί τα κονδύλια να κατευθυνθούν σε σωστά σχεδιασμένες δράσεις που θα έχουν θετικό οικονομικό αντίκτυπο.