Ναυάγησε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των τουρκικών ακτών - Nεκροί και αγνοούμενοι

198
Ναυάγησε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των τουρκικών ακτών - Nεκροί και αγνοούμενοι

Ένα φορτηγό πλοίο υπό παναμαϊκή σημαία, που μετέφερε άνθρακα, ναυάγησε ενώ έπλεε ανοικτά των βόρειων ακτών της Τουρκίας.

Δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερα αγνοούνται, σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή και τοπικούς αξιωματούχους.

Το Canopus είχε αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι Αζόφ και εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν σε απόσταση 148 χιλιομέτρων από τις ακτές της επαρχίας της Σαμψούντας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Στο πλοίο επέβαιναν 13 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων εννέα Ουκρανοί, δύο Αζέροι και δύο Ρώσοι, ενώ στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε γινόταν λόγος για «πιθανή βύθιση».

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης της τουρκικής ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ένα αεροσκάφος, δύο ελικόπτερα και δύο σκάφη ενώ την επιχείρηση υποστήριζε κι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλείται το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο Ρώσος πλοίαρχος του Canopus.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ