ΝΔ για Μάτι: Η απόδοση δικαιοσύνης, βασική προϋπόθεση ώστε οι 102 ψυχές να αναπαυθούν

205

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που 102 ψυχές έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι. Έπειτα από δύο χρόνια, συγκλονιστικές αποκαλύψεις εξακολουθούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να στοιχειώνουν τους πρωταγωνιστές εκείνης της ημέρας. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι βασική προϋπόθεση ώστε οι 102 ψυχές να αναπαυθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει ότι τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση έκανε πολλά για το Μάτι και για την ενίσχυση και αναδιοργάνωση της αντιπυρικής προστασίας. «Ωστόσο μένουν πολλά ακόμα να γίνουν προκειμένου να γυρίσει οριστικά σελίδα το Μάτι και για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία. Με σχέδιο και πολλή δουλειά Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών θα το κάνουμε πράξη», καταλήγει η Πειραιώς.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανάρτηση για την συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία έκανε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο Μάτι. Το 2018, το κράτος κατέρρευσε μέσα στις φλόγες της ανεπάρκειας και τις στάχτες της συγκάλυψη», έγραψε μεταξύ άλλων.