ΝΔ για ποινική δίωξη κατά Βαξεβάνη: Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απολογία του για τις παρακρατικές μεθόδους

135

Με ενδιαφέρον περιμένει η Νέα Δημοκρατία την απολογία του Κώστα Βαξεβάνη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για τις παράνομες ηχογραφήσεις.

«Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απολογία του αγαπημένου δημοσιογράφου του Μαξίμου για τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται με ειρωνική διάθεση ότι «ίσως να επικαλεστεί και αυτός “δυνατό μνημονικό” που του επιτρέπει να θυμάται τα πάντα απ´ έξω, όπως μας είπε και ο έτερος αγαπημένος του Μαξίμου, κ. Πολάκης στην πρόσφατη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Βαξεβάνη για παράνομες ηχογραφήσεις, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απολογία του αγαπημένου δημοσιογράφου του Μαξίμου για τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Ίσως να επικαλεστεί και αυτός “δυνατό μνημονικό” που του επιτρέπει να θυμάται τα πάντα απ´ έξω, όπως μας είπε και ο έτερος αγαπημένος του Μαξίμου, κ. Πολάκης στην πρόσφατη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα».

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το ηχητικό υλικό που δημοσιοποίησε για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη.

Η αποκάλυψη της δίωξης, ωστόσο, δεν έγινε από την Εισαγγελία, αλλά από ρεπορτάζ του σάιτ του δημοσιογράφου, documentonews.gr.

Συγκεκριμένα, χθες, Πέμπτη, το σάιτ του Βαξεβάνη δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις προσλήψεις που έγιναν εκεί, για τις οποίες πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Εκεί αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε μετά την παράδοση στις αρχές από τον Κώστα Βαξεβάνη του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομα το οποίο ακουγόταν να μιλάει για «σημεία και τέρατα» ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, έβγαλε «λαγούς» παρά τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα που επεργάστηκαν κάποιοι για να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία και να παραπλανηθούν στην έρευνα τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στις προσλήψεις, για να καταλήξει: «Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες (κατά πληροφορίες και σε αυτή για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη) το περιεχόμενο του οποίου «κούμπωσε» με τα άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Όλως παραδόξως όμως η εισαγγελία επί των ημερών του Ηλία Ζαγοραίου διέταξε έρευνα σε βάρος της εφημερίδας μας που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο. Πριν από λίγες ημέρες δε κι ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί οι δύο μεγάλες δικογραφίες για κακουργήματα με βάση και το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, επί των ημερών πια του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ευαγγ. Ιωαννίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη».

Την είδηση της δίωξης στον Κώστα Βαξεβάνη σχολίασε μέσα από τα social media και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ως εξής: