ΝΔ για ρύθμιση Γαβρόγλου: H έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν

204
ΝΔ για ρύθμιση Γαβρόγλου: H έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν

Την αντίθεση της στην κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που προωθεί ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου εκφράζει η ΝΔ επισημαίνοντας ότι γι αυτήν, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Με αφορμή την ρύθμιση Γαβρόγλου, η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η έννοια της αξιολόγησης είναι υπό διωγμόν» και τάσσεται υπέρ «της αξιολόγησης παντού και για όλους για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κα Κεραμέως:

«Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το οποίο θα τοποθετηθούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν.

Η αξιολόγηση, όπως είχε προβλεφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα του 2013, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς, τον βασικό δηλαδή παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες.

Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι».