ΝΔ για τις αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις: Κρίσεις ημετέρων, χωρίς αξιοκρατία

60
Αναδρομικά: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους

Εντονη κριτική, για τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο πρωθυπουργός να γίνουν οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, άσκησε η Νέα Δημοκρατία.

Σε δήλωσή του, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για «κρίσεις ημετέρων» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αγνόησε κάθε έννοια αξιοκρατίας, αποστρατεύοντας ικανότατα στελέχη. «Το παρήγορο είναι πως δεν θα ξαναγίνουν κρίσεις με αυτόν στο τιμόνι της χώρας», επισήμανε ακόμη.

«Ο κ. Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τη ζημιογόνο για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, αποφάσισε να κάνει κρίσεις ημετέρων στις Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ.

«Ο ίδιος αγνοώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποστρατεύοντας ικανότατα στελέχη, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά και σε μια τόσο κρίσιμη εποχή, την έλλειψη σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας. Το παρήγορο είναι πως δεν θα ξαναγίνουν κρίσεις με αυτόν στο τιμόνι της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΥΣΕΑ επέλεξε ομόφωνα τον αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου ως νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στη θέση του υπουργού Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.