Νέα ακραία πρόκληση από τον Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο

274
Νέα ακραία πρόκληση από τον Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο

«Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Ελληνοκύπριους όπως τους αξίζει»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», δήλωσε προκλητικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν υποστήριξε: «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Έπειτα από το χθεσινοβραδινό non paper του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και τις σημερινές δηλώσεις Ερντογάν, η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως την πλευρά που ευθύνεται για το «ναυάγιο» των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη νέα παράνομη δραστηριότητα του «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα μεταβεί πλωτό γεωτρύπανο «Fatih», στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί.

Επίσης, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η ομάδα του Μινσκ χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επανέλαβε πως η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία δεν έχει στείλει Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν. Πάντως, πρόσθεσε πως η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως τους Αζέρους συμμάχους της.

Όσον αφορά στην Αμμόχωστο, ο Ερντογάν είπε: «Η κλειστή περιοχή στα Βαρώσια ανήκει στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Αυτό θα έπρεπε να είναι γνωστό».