Νέα Δημοσκόπηση: Διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας - Στο 7,2% η διαφορά (κάρτες)

79

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η Δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Και αυτή τη Δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την παγιωμένη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κυβερνώντος κόμματος, στις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με οριακό προβάδισμα έναντι της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Δημοσκόπηση, λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία: 30,3
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1

ΚΙΝΑΛ:  5,6

Χρυσή Αυγή: 5
ΚΚΕ: 4,8

dimoskopisi6

Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν (κατώτερο και ανώτερο όριο)

Νέα Δημοκρατία: 29,6 - 34,4,
ΣΥΡΙΖΑ: 21,8 - 26,2

ΚΙΝΑΛ: 5,5  - 8,1

Χρυσή Αυγή: 4,6 - 7

ΚΚΕ: 4,6 - 7

dimoskopisi4

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

dimoskopisi8

Ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα εμφανίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει τις θετικές γνώμες των ερωτηθέντων σε ποσοστό 42% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατά 33%, όσο και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 31%, ο Βασίλης Λεβέντης συγκεντρώνει το 30% και ο Πάνος Καμμένος μόλις το 13%.

dimoskopisi9

Ποιοι οδηγούν την κούρσα του σταυρού

Ακόμα, η Δημοσκόπηση καταγράφει τους υποψηφίους που προηγούνται στην κούρσα του σταυρού για την εκλογή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την κούρσα των υποψηφίων για τη Νέα Δημοκρατία οδηγούν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Γιώργος Κύρτσος.

dimoskopisi2

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Metron Analysis ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ακολουθούν οι Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Ελενα Κουντουρά, Αλέξης Γεωργούλης.

dimoskopisi3

Αντίστοιχα, στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθεί η Εύα Καϊλή και οι κύριοι Γιώργος Καμίνης, Νίκος Παπανδρέου και Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

dimoskopisi
dimoskopisi13
dimoskopisi12
dimoskopisi11
dimoskopisi10
dimoskopisi7
dimoskopisi5