Νέα δημοσκόπηση: Στο 13,5% η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

379
Στο 13,5% η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 13,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 39,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 6%, τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 4,5%, πέμπτο το ΜέΡΑ25 με 4% και έκτο η Ελληνική Λύση με 3%, ενώ ένα 5,5% δηλώνει άλλο κόμμα.

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Pulse: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ - Υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

novart

Ακόμα, οι πολίτες εκτιμούν πως σίγουρα η υπόθεση Novartis είχε στοιχεία πολιτικής στοχοποίησης σε ποσοστό 28%. Ένα 20% αναφέρει πως μάλλον είχαν τέτοια χαρακτηριστικά.

Στον δείκτη κατεύθυνσης των πραγμάτων, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σε καλή» και «μάλλον σε καλή» έναντι 29% που απαντούν σε κακή και μάλλον κακή. Αντίστοιχα, οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της Kυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 58%.

Αντίθετα, οι θετικές γνώμες για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται χαμηλά στο 27%.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναφέρουν πως αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 54% τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έναντι 24% που κρίνουν πως αυτά είναι σε αρνητική κατεύθυνση.

dim05