Νέα «κωλοτούμπα» από τον Ζάεφ: «Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

170
Σκόπια: Ο Ζαεφ ανακοίνωσε πρόωρες Εκλογές

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζαέφ, προχώρησε σε νέα κυβίστηση.

“Οπωσδήποτε θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών”, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ότι εξαιτίας του “μπλόκου” στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, “δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέρος της θα παγώσει διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της”.

Σε σημερινή του τοποθέτηση, όπως μεταδίδουν τα σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος χώρας, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, είπε: “Χθες είδα κάποιες αντιδράσεις, ακόμη και από την ελληνική πλευρά, στην συνέντευξή μου στο Euronews. Οπωσδήποτε θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η λέξη "θα παγώσει μέρος της (Συμφωνίας)" μπορεί να είναι υπερβολικά περίπλοκη, αλλά σίγουρα σκοπεύει να διευκρινίσει τι σημαίνει η σύμβαση και τα ενσωματωμένα κεφάλαια”.

“Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η ελληνική και η δική μας πλευρά τις έχουμε ενσωματώσει από αυτή την άποψη, διότι πρέπει να είναι τονωτική για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας στην εφαρμογή της. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτές τις παρατηρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά και τις είδαμε μόνοι μας, με όλες τις ενέργειες που κάνουμε.

Σίγουρα αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να κάνει συγκεκριμένα βήματα, υπάρχουν υποχρεώσεις να αλλάξουν τα συμβούλια και ορισμένα άλλα πράγματα”, ανέφερε ακόμα ο Ζόραν Ζάεφ.