Νέα ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα

300
Ρεκόρ για το το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

Συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα οι εντυπωσιακές επιδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,013%.

Η πτώση της απόδοσης του ομολόγου από την περασμένη Παρασκευή ανέρχεται στο 4,75%. Αυτό είναι νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του δεκαετούς.

Την ίδια στιγμή, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,296%, σημειώνοντας πτώση κατά 17%.

Παράλληλα, η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch φέρνει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, ανοίγοντας το δρόμο για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Μετά το θετικό σήμα της Fitch και της επιτυχημένης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές με το δεκαπενταετές ομόλογο, ακολούθησαν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα μπει στην Ποσοτική Χαλάρωση (QE).

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές.

Στο επόμενο διάστημα έρχονται νέες αξιολογήσεις από τους οίκους όπου είναι πολύ πιθανόν να ανεβάσουν και αυτοί το rating της Ελλάδας.

Μετά την Fitch λοιπόν ακολουθούν οι Standard & Poor's και DBRS στις 24 Απριλίου, οι οποίοι ήδη δίνουν θετικές προοπτικές στη χώρα και η Moody’s στις 8 Μαΐου.