Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο με τους αστυνομικούς

105
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τα βίντεο και τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τα βίντεο και τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Χθες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκου Ορνεράκη.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

«Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού μετά από καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων [...] και κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.