Νέες απειλές Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της»

316
Νέες απειλές Ερντογάν στην Ελλάδα

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήρθε η σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε την Ελλάδα λέγοντας: «Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της».

Ακόμα, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από τη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε ότι η Τουρκία θα αγοράσει και άλλο πλοίο-γεωτρύπανο, ενώ προσέθεσε ότι μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στα διεθνή ύδατα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία και η Λιβύη μπορεί να πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, μετά τη συμφωνία, την οποία υπέγραψαν.

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη. Η Τουρκία θα «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Άλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.