Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά»

95
Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά»

Mε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, συναντήθηκε στα Κατεχόμενα o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρουσία του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί και άλλων αξιωματούχων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε σύσκεψη  στο «προεδρικό» και στη συνέχεια οι Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μουσταφά Ακιντζί, προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την τουρκική πρόταση για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «προτού να είναι αργά», κλιμακώνοντας τη ρητορική των προκλήσεων.

«Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος προς την κυπριακή Κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τύπου που παραχώρησε με τον ηγέτη του Ψευδοκράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε η πρόταση για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, η οποία απορρίφθηκε από την Ελληνοκυπριακή πλευρά, βρίσκεται ακόμη «στο τραπέζι».

Ο Μεβλούτ Τσάβουσογλου ισχυρίστηκε ότι «η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει μονομερείς πράξεις και δεν σκοπεύει να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους του νησιού».

«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση απέρριψε αμέσως την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων με ημερομηνία 13 Ιουλίου, όπως έπραξε το 2011 και το 2012, αλλά η πρόταση αυτή βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να λάβει υπόψη της την πρόταση αυτή και να την αποδεχθεί «προτού είναι πολύ αργά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν όντως θεωρεί την τουρκοκυπριακή πλευρά ως συνιδιοκτήτη του νησιού.