Σοκαριστικές αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το συριζαϊκό παρακράτος - Διάλογοι «φωτιά»

315

Με νέες αποκαλύψεις ξεκίνησε η απογευματινή κατάθεση του Χ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αυτήν την φορά με επίκεντρο όχι την πολυπόθητη απόκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Channel από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά την οικονομική… διευκόλυνση των 8 εκατ. ευρώ, για άλλα Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες και ραδιόφωνα…

Όπως αναφέρει στην κατάθεση του ο κ. Καλογρίτσας «Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο».

Τι απάντησε ο Καλογρίτσας για άλλα ΜΜΕ

Θ. Πλεύρης: Για τα αλλά μέσα εκτός καναλιού σας ζητήθηκε να δανείσετε χρήματα;

Χ. Καλογρίτσας: Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν... διευκολυντικά χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς.

Θ. Πλεύρης: Που δώσατε λεφτά;

Χ. Καλογρίτσας: Αυτά τα περίφημα 8 εκατ. ευρώ είναι χρήματα που ... (διακόπτει).

Θ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά για εφημερίδες και ραδιόφωνα;

Χ. Καλογρίτσας: Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο.

Θ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά στο «Κόκκινο»;

Χ. Καλογρίτσα: Ναι!

Η «βοήθεια» σε κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Πλεύρης: Ήταν κομματικά στελέχη αυτοί στους οποίους δίνετε βοήθεια;

Χ. Καλογρίτσας: Αυτά δεν τα κάνουν εργάτες. Κομματικά στελέχη τις κάνουν.

Θ. Πλεύρης: Σε γραφείο στη Συγγρού συναντιόσασταν με τον κύριο Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Καμία φορά...

Θ. Πλεύρης: Τι γραφείο ήταν;

Χ. Καλογρίτσας: Βουλευτικό. Είχαν ο Σπίρτζης με τον Παππά.

Θ. Πλεύρης: Εκεί ήταν και τα στελέχη;

Χ. Καλογρίτσας: Όχι. Ήταν το γραφείο των Παππά - Σπιρτζη. Δεν λειτουργούσε εταιρία εκεί.

Θ. Πλεύρης: Ήταν δικό σας το γραφείο;

Χ. Καλογρίτσας : Όχι, όχι!

Στ. Κελετσης: Μήπως το χρηματοδοτούσατε;

Χ. Καλογρίτσας: Περνάω μια περίοδο που δεν θυμάμαι. μην το παίρνετε έτσι. Δεν θυμάμαι.

Χ. Καλογρίτσας: Εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα όμως. Για τα ΜΜΕ.

Θ. Πλεύρης: Δώσατε χρήματα σε αλλά ΜΜΕ;

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την πρώτη. Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε βάλε χρήματα και θα τα πάρεις».

Θ. Πλεύρης: Ο κύριος Παππάς σας ζητούσε την εντολή του δανείου;

Χ. Καλογρίτσας: Μου λέγανε χρειάζεται το «Κόκκινο» δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το κανάλι. Ο κύριος Παππάς δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου ανακοινώνει ο Παππάς.

Θ. Πλευρης: Ήταν υπουργοί; Πολιτικά στελέχη; Ποιοι ήταν η άλλη ομάδα;

Θ. Καλογρίτσας: Όταν με φώναξε ο Παππάς με τα αλλά παιδιά μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα».

Τα δικά μου χρήματα ήταν κατασχεμένα. Κάποια στιγμή ο νόμος του Παππά 4339 έλεγε πως μπορούσες να συμμετέχεις σε διαγωνισμό αν είχες εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, να είναι μη εργολάβος και με καθαρή φορολογική ενημερότητα.

Η οικογένεια μου δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Μας είχε μπλοκάρει το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων εμένα και την οικογένεια μου. Όλοι δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα. Όταν βγήκε ο νόμος εμείς είπαμε πως δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Τότε αυτοί κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να μπει ο γιος μου γιατί αυτός όφειλε τα λιγότερα. Τότε έπρεπε να βρεθούν τα 8 εκατ. ευρώ για να συμμετέχει. Ο γιος μου πούλησα τις μετοχές του στις διάφορες εταιρείες μας στη μάνα του και τις αδελφές του. Αυτές πήραν δάνεια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία που δεν είχαν μπλοκαριστεί από Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Οι εγγυήσεις ήταν πολύ περισσότερες από 8 εκατ. ευρώ.

Εδώ έχω και την εγγυητική του γιου μου. Λέει πως δόθηκε για μετοχικό κεφάλαιο στην προς σύσταση εταιρεία «καταβληθεισόμενο κεφάλαιο». Ο γιος μου έβαλε τα λεφτά στην υπό σύσταση εταιρεία για το κανάλι.

Εξηγήσεις για τα 8 εκατ. ευρω και το κωδικοποιημένο όνομα από Α

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου μέλος της προανακριτικής εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ακούγοντας τις εξηγήσεις του Χ. Καλογρίτσα σχετικά με τα 8 εκατ. ευρώ, πρότεινε η επιτροπή να ζητήσει το δανειοδοτικό πακέτο των 8 εκατομμυρίων.

Χ. Καλογρίτσας: Άρα αυτά ήταν τα 8 εκατ. ευρώ.

Στ. Κελετσης: Άρα πως ήταν οι μετοχές του Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Όταν δεις το σημειωματάριο μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω.

Θ. Πλεύρης: Να μας πείτε κύριε Καλογρίτσα. Φύγαμε από το Α2.

Β. Κεγκέρογλου: Να ζητήσει η επιτροπή το δανειοδοτικό πακέτο των 8 εκατ. ευρώ.

Χ. Καλογρίτσας: Βεβαίως. Ξαναγυρίζω λοιπόν.

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου

«Η οικογένειά μου πλήρωσε 6,5 εκατ. ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι».

Ο Καλογρίτσας θα καταθέσει όλες τις ατζέντες, email, sms

Θ. Πλεύρης: Να μου πείτε ονόματα. Πετάξατε κάτι για το Α2.

Χ. Καλογρίτσας: (δεν απάντησε και προχωρά)...για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προσφύγαμε στα δικαστήρια.

Εμένα και τη γυναίκα μου μας έκοψαν και την έξοδο στο εξωτερικό. Τελικά τελείωσαν τα δικαστήρια και όλοι αθωωθήκαμε και πληρώσαμε καμία 50αρια χιλιάρικα και η γυναίκα μου 1,8 εκατ. ευρώ που έγινε αναίρεση.

Κι ο γιος μου θα μπορούσε όμως, εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ. ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι. Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου.

Επικρατεί φασαρία και ένταση μετά από τα όσα κατέθεσε ο Χ. Καλογρίτσας.

Θ. Πλεύρης: Πέστε μας όμως κύριε. Είπατε και για αλλά λεφτά. Που άλλου δώσατε;

Χ. Καλογρίτσας: Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευτάρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στη γραφείο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη... πολλά!

Θ. Πλεύρης: Έχετε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένο; Κάποιο βουλευτή; Επισκευάσατε κάτι ως εταιρεία κι εργολάβος κάτι για συγκεκριμένο πρόσωπο;

Χ. Καλογριτσας: (απέφυγε να απαντήσει)

Μετά από την σιωπή…του μεγαλοεργολάβου αλλά και τις απαντήσεις του, «πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να πληρώσεις κάποια ανάγκη»… ο Θ. Πλεύρης εισηγητής της πλειοψηφίας ζήτησε από τον Χ. Καλογρίτσα να καταθέσει όλα τα στοιχεία στην επιτροπή. Όλα τα μηνύματα. Τις ατζέντες. Τα email.

Τι είπε για Β. Μαρινάκη και Δ. Κοντομηνά

Χ. Καλογρίτσας: Θα ψάξω να τα βρω. Θα ρωτήσω τη γραμματέα μου. Την έχω σαράντα χρόνια. Διαμάντη Ευθαλία. Την ξέρω από το ΚΚΕ. Την ξέρουν όλοι. Βράχος.

Θ. Πλεύρης: Είχατε πει πως συναντήσατε τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Κοντομηνά με εντολή Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Με εντολάρες. Πήγα στον Μαρινάκη και του είπα «δώσε μου ότι σου είπε ο Νίκος». Το επιβεβαιώνω. Βεβαίως. Αλήθεια. Πολύ μεγάλη αλήθεια. Και τον Κοντομηνά τον είδα. Με εντολή του Παππά. Γράψτε το: ότι έκανα ήταν εντολές του.

Θ. Πλεύρης: Το 51% το ζητήσατε εσείς;

Χ. Καλογρίτσας: Του είπα «Δημήτρη ήλθα να δώσουμε τα χέρια για αυτά που είπαμε». Μου λέει «μωρέ Χρήστο έβαλα 700 εκατ εδώ και μου ζητάτε το 51%». Του απάντησα «μωρέ εγώ στα ζήτω...»; Μετά μου έστειλαν τον Φουρλεμάδη. Μου λέει 50-50. Κάνω τότε τηλεφώνημα στον Παππά.
«Τι τους λέω»; Μου λέει «πάμε από εκεί μου ήλθαμε». Μετά ο Κοντομηνάς βγήκε στην εκπομπή της Μενεγάκη και μου επιτέθηκε. Με τον Κοντομηνά γνωρίστηκα στο σπίτι του Καμμένου του κουμπάρου μου. Τον Κοντομηνά τον ήξερα. Τον Μαρινάκη όχι. Τον έλεγα κύριο Μαρινάκη με έλεγε κύριο Καλογρίτσα.