Νέες εξελίξεις για την τραγωδία με τον 19χρονο στη Χίο

181
Χίος: Νέες εξελίξεις για την τραγωδία με τον 19χρονο

Νέα στοιχεία έρχονται στος φως για την τραγωδία με τον 19χρονο στη Χίο.

Ο 19χρονος έχασε την ζωή στο γήπεδo μπάσκετ στην Δασκαλόπετρα, όταν ο ίδιος πήγε και κρεμάστηκε στο στεφάνι και η μπασκέτα λόγω παλαιότητας και αμέλειας σε ότι αφορά τη συντηρησή της, έσπασε και έπεσε πάνω του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με συγγενείς του, ο 19χρονος είχε επιλέξει το νησί της Χίου μαζί με άλλους τρεις φίλους του προκειμένου να περάσουν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί της μαστίχας. 

Κανείς τους δεν περίμενε ότι ο 19χρονος Σταύρος σε μία στιγμή παιχνιδιού θα έχανε άδικα την ζωή του, καθώς η μπασκέτα που κρεμάστηκε, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είχε να αλλαχτεί τουλάχιστον 20 χρονια.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου. 

Παράλληλα, σε όλο αυτό το χρονιό διάστημα, κανένας από τους υπεύθυνους του νησιού δεν φέρεται να έχει φροντίσει να κάνει κάποιο έλεγχο, για να διαπιστώσει αν απαιτούνται ενέργειες συντήρησης, βελτίωσης ή, ακόμα, και αντικατάστασης, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια για όλους όσους θα τη χρησιμοποιούσαν.

Ο 19χρονος, μαζί με τους φίλους του έμεναν πολύ κοντά στο γήπεδο, σε ένα ξενοδοχείο στους Βροντάδες και χθες το απόγευμα βγηκαν βόλτα και πήγαν μέχρι το γηπεδο. 

Ο άτυχος Σταύρος πήγε στο γηπεδό μπάσκετ έτρεξε να καρφωσει στην μπασκέτα, όταν σήκωσε τα χέρια του και πήδηξε προς αυτήν, κρεμάστηκε και με το βάρος του η παλιά μπασκέτα έσπασε από την βάση της και έπεσε πάνω του.  

Όπως φάνηκε αργότερα και από τις φωτογραφίες, η μπασκέτα ήταν κυριολεκτικά «στον αέρα». Ένα πολύ μικρό μέρος από τη βάση της ήταν καλυμμένο  με τσιμέντο και το κακό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα χρονική στιγμή. Και δυστυχώς, συνέβη με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο 19χρονος, όταν έπεσε μαζί με την μπασκέτα, χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού του χάνοντας τις αισθήσεις του. Τα παιδιά που βρίσκονταν στο γήπεδο, αμέσως έτρεξαν και έβγαλαν την μπασκέτα από πάνω του και κάλεσαν βοήθεια από γειτονικό μαγαζί.

Στο σημείο έφτασε μία εργαζόμενη του νοσοκομείου της Χίου η οποία κοιτώντας του τον σφυγμό είδε ότι ήταν πολύ αδύναμος. Λίγο αργότερα το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου το ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγγενείς του 19χρονου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μαρούσι Αττικής, είναι συντετριμμένοι καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν τον άνθρωπό τους σε στιγμές διακοπών και χαλάρωσης.

Να σημειωθεί πως αμέσως μετά τον θάνατο του άτυχου νέου, η Αστυνομία του νησιού συνέλαβε τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνούς, οποίος και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ παρουσιάστηκε αυτοβούλως, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα Χίου. 

Ακόμα, ο δήμαρχος του νησιού διέταξε να γίνει έλεγχος σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις για να διαπιστωθούν παραλείψεις.