Νέες κινδυνολογίες Τσίπρα από την Πάτρα

175
Νέες κινδυνολογίες Τσίπρα

Σε νέες κινδυνολογίες προχώρησε από την Πάτρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε άδεια ταμεία και τώρα έχουν πάνω από 35 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι οι θυσίες του λαού.

Ακόμα, ο Αλέξης Τσιπρας ζήτησε να μην παραδοθούν τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το λεηλάτησαν και είπε ότι «σήμερα αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους».

Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι τόσες μέρες ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απάντηση δε παίρνει, αναφορικά με το γιατί λέει πως πρέπει να δελεάσει τους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να πέσουν τα πλεονάσματα αφού η κυβέρνηση το έχει ήδη καταφέρει καταθέτοντας μέρος των χρημάτων αυτό σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να γίνουν στοχευμένες ελαφρύνσεις και στήριξη του λαού μας.

«Σήμερα κατάλαβα και καταλάβαμε όλοι το γιατί. Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι όμως «αυτά τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα. Δεν είναι απλά απόθεμα ρευστότητας. Είναι απόθεμα εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «σε αυτά τα χρήματα δε πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι».

«Φτάνει πια. Ως εδώ. Πόσα χρόνια ακόμα θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών; Πόσα δισ ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «την Κυριακή αποφασίζουμε να κρατήσουμε σφιχτά στα δικά μας τα χέρια τη κυριαρχία της πατρίδας μας, που τη κερδίσαμε με τόσους κόπους», γιατί όπως είπε «αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας, τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα μνημόνια». Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «το είπαν σήμερα καθαρά.

Σχέδιό τους είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δηλαδή αυτό που ήθελε ο Γιάννης Στουρνάρας και εμείς καταφέραμε με αγώνα να αποφύγουμε».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο Μνημόνιο. Να λοιπόν ποιο είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη».

Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι το «κύμα μεταρρυθμίσεων που μας κρύβει επιμελώς» θα είναι «νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος, απολύσεις στο δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα».