Νέες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό-Γιατί «επιστρατεύονται» οι βουλευτές

392
Ποιες εντολές έδωσε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς για Ψήφο Αποδήμων-ΔΕΗ

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα είναι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μετά την σύσκεψη για τα μέτρα για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα και την εντατικοποίηση των ελέγχων στα θαλάσσια σύνορα, θα επιχειρήσει το ερχόμενο Σάββατο σε μια σημαντική άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να κινητοποιήσει του βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώσουν τις περιφέρειές τους και τις τοπικές κοινωνίες για την πραγματική διάσταση του μεταναστευτικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, αλλά σκοπός του είναι σε πρώτο επίπεδο να δώσει λύση σε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες-πρόσφυγες, αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας στα νησιά.

Η επίσημη πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που θα είναι και δεσμευτική εκ μέρους του κράτους, θα πείσει τόσο μεμονωμένες ομάδες που εν μέσω αγανάκτησης ή άγνοιας οδηγούνται σε ακρότητες , αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που εμφανίζεται πιο ανεκτική και υπομονετική.

Διεθνοποίηση του μεταναστευτικού

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνησή του θα λειτουργήσει πέρα από τη στενωπό του εφικτού. Θα επιχειρήσει ακόμη πιο εντατικά να διεθνοποιήσει το θέμα του μεταναστευτικού και ήδη το πρώτο βήμα έγινε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του για το ζήτημα, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυνατότητες διαχείρισης ενός τέτοιου ζητήματος από μια μικρή χώρα.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και κάθε χώρα ξεχωριστά να μοιραστεί το βάρος της αποκατάστασης των προσφύγων.

Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι βρήκε ανταπόκριση μόνο από μια χώρα δείχνει και την σημασία που δίνουν οι χώρες της Ευρώπης σε ένα ζήτημα που θεωρούν ότι είναι… τοποθετημένο μακριά από τα δικά τους σύνορα και υποχρεώσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό πια το πρόβλημα στους ευρωπαίους και παρ’ ότι καταμετρήθηκε ένας φίλος μόνο, δεν θα πρέπει να καταμετρηθεί σ’ αυτόν και η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, που αποτελεί πάγια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι τo μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που δεν περιορίζεται στους χάρτες της γεωγραφίας αλλά απλώνεται στα όρια της παγκόσμιας συνείδησης και γίνεται το πεδίο στο οποίο δοκιμάζεται η αλληλεγγύη.