Νέες «βόμβες» Αγγελή για τη σκευωρία Novartis: Καταγγέλλει σχέδιο προφυλάκισης τριών κορυφαίων πολιτικών

530
Νέες «βόμβες» Αγγελή για τη σκευωρία Novartis: Καταγγέλλει σχέδιο προφυλάκισης τριών κορυφαίων πολιτικών

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον συνάδελφό του, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis.

Ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε πως υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, λίγο πριν τις Βουλευτικές Εκλογές.

Κατά την κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε και πάλι στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, ο Ιωάννης Αγγελής, δήλωσε στον Ευάγγελο Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις Ξένη Δημητρίου και Μαρία Παπασπύρου.

Ο Αγγελής αποδίδει δόλο στην Τουλουπάκη

Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, της απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο.

Ακόμα, ο Ιωάννης Αγγελής είπε ότι από όλη τη συμπεριφορά της Ελένη Τουλουπάκη, ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Ως προς το ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» ο Ιωάννης Αγγελής, φέρεται να παρέπεμψε στις Μαρία Παπασπύρου και Ξένη Δημητρίου, όπως και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Όμως, ο Ιωάννης Αγγελής, εξέφρασε την απορία του στον Ευάγγελο Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η Ξένη Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, καθώς ήταν σε γνώση της όλα όσα εκείνος έχει καταθέσει.

«Με πρόδωσαν, με πούλησαν, με έστυψαν»

Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής καταθέτοντας, εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν τα επίμαχα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ».

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο Ευάγγελος Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή.