Νέες «βόμβες» Φίλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

406
Νέες «βόμβες» Φίλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός για τη «μεταγραφή» του Συμεών Κεδίκογλου.

Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης είναι ανοιχτός σε συνεργασία με το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όμως, ο πρώην υπουργός επέκρινε τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση με στελέχη από το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι μια δύναμη στον προοδευτικό χώρο με την οποία μία προοπτική πολιτικής προοδευτικής διακυβέρνησης, οφείλει να συνομιλήσει, αλίμονο. Είμαστε ανοικτοί, και με αυτόν και με το ΚΚΕ και με δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ, το οποίο είναι σε μεταβατική φάση, δεν έχει διευκρινίσει τι θέλει ακριβώς - αν θέλει να πάει από δω ή από κει», ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

Με αφορμή τη «μεταγραφή» του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος μεταπήδησε πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κάνω κρίση για ένα - ένα πρόσωπο. Προφανές είναι ότι πολλά πρόσωπα, που δεν τα γνωρίζω εγώ, έχουν τη δική τους πολιτική διαδρομή.

Δεν συμφωνώ στην ιστορία των μεταγραφών. Ένα κόμμα το οποίο πηγαίνει προς την κυβέρνηση, η δύναμή του δεν αντλείται από τις μεταγραφές. Δεν θέλω ένα κόμμα που να έχουμε μεταγραφές, θέλω ένα κόμμα που να έχουμε συμμαχίες, και πολιτικές συμμαχίες. Δεν πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα κόμμα».

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην αυξάνει τα ποσοστά του, ο Νίκος Φίλης είπε ότι τώρα «αρχίζει σιγά-σιγά ο κόσμος με την πανδημία να ξαναμπαίνει σε μια κατάσταση που συνειδητοποιεί το εύρος και το βάθος των προβλημάτων του».

Ακόμα, ο βουλευτής πρόσθεσε: «Θα χρειαστούμε λοιπόν έναν μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να φύγουν από τον φόβο της πανδημίας, από τον φόβο για τη ζωή τους, που ήταν λογικός, και να ξαναμπούν στο ζήτημα της διεκδίκησης μιας ελπίδας για τη ζωή τους και το μέλλον τους».

«Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις που δεν δίνουν κάποια ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για την κυβερνητική πολιτική, υπάρχει μείωση, αποδοκιμασία, απομάκρυνση», τόνισε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος μάλιστα είπε ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να έχουν «σχέδιο» και όχι «αφήγημα».