Νέο "παραμύθι" Σγουρίδη: Πιθανό να στηρίξουν οι ΑΝΕΛ πρόταση μομφής

84

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η δήλωση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη σχετικά με το «Μακεδονικό» καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης όταν έλθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες ζητούσε την αναπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Σγουρίδης επανήλθε στο θέμα σημειώνοντας: «Φυσικά και θα δίναμε τις 151 ψήφους αν είναι να μην περάσει η συμφωνία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σγουρίδης τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ακόμη και με 120 βουλευτές».

Για το αν θα παραμείνουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση αν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Σγουρίδης δήλωσε «ότι θα αποφασίσουν τα όργανα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών οδεύσει προς την Βουλή είχε αφήσει και ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου, Θεόδωρος Τοσουνίδης τον Οκτώβριο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος.